Slutspel VT 2019

Slutspelsranking

Vi har ju varit 3 grupper i grundspelet och nu skall vi spela 8-dels final och spelordningen bestäms genom uppdelning i 2 slutspelsgrupper och ranking baserad på grupplacering + antal vinster + antal nior i grundspelet. Bästa 1:a blir rankad 1 i slutspelsgrupp A och nästs bästa 1:a rankad 1 i slutspelsgrupp B. Tredje bästa 1:a blir rankad 2 i A, bästa 2:a rankad 2 i B o.s.v. Så som vi gjort tidigare säsonger med ojämnt antal grundspelsgrupper. Resultatet enligt nedan.

Grattis till Webstep som vann lotteriet om sista platsen. Stefan Envall drog lotten under noggrant överinseende av en stor skara intresserade Biljardligespelare som kan intyga att allt gick rätt till.

Finalstegen

Fördelningen av matcher mellan övre och nedre halva i slutspelet görs enligt ett schema som vi tillämpat under alla år och tar hänsyn till rankingen.

I slutspelsmatcherna 1/8, 1/4 o 1/2 spelas varje delmatch i bäst av 5 men vi behöver inte spela ut alla nior eftersom endast vinst räknas, så vid 3-0 är matchen slut. Finalen spelas bäst av 7.

Slutspelsresultatet

Slutspelsresultat